Seksuologische behandeling

JIJ Seksuologen biedt seksuologische behandelingen aan jongeren en volwassenen met uiteenlopende vragen, klachten of problemen. Onze behandelaren vinden het belangrijk dat jij je vertrouwd voelt. Gender, geslacht, voorkeur of geaardheid… onze behandelaren zien jou in de eerste plaats als mens. 

Voor veel klachten blijkt online  behandeling goed mogelijk. Onze behandelaren startten al ruim voor de coronaperiode met online behandelen. Dat scheelt vaak (reis)tijd én je bent in jouw eigen vertrouwde omgeving. Wil je toch liever langskomen op onze locatie? Ook dat is mogelijk.

Je kunt bij ons terecht voor advies om gezonde seks te stimuleren en voor de behandeling van uiteenlopende seksuologische klachten, zoals:

  • erectieproblemen;
  • orgasmestoornis;
  • genitopelviene pijn- en penetratiestoornis (GPPPS) (eerder vaginisme en vulvodynie);
  • verminderd seksueel verlangen;
  • seksverslaving;
  • parafiele stoornis (fetish) die het functioneren verstoort of schade veroorzaakt aan anderen of waar je zelf last van hebt.


Seksuologische klachten worden helaas vaak een tijd genegeerd, voordat men gerichte hulp wordt gezocht. Soms is er sprake van schaamte of is er onwetendheid over hoe het ook anders kan. Staat jouw klacht niet in bovenstaande opsomming? Dat is niet gek, er zijn nog veel meer seksuologische klachten en voor ons is niets te gek. Neem contact met ons op als je twijfelt of je met jouw klachten bij ons op de juiste plek bent.

Werkwijze

Onze behandelaren luisteren eerst naar jouw klachten en veranderwens. Die is voor iedereen anders. In de eerste fase van de behandeling bepalen zij samen met jou de doelen die je wilt behalen. In overleg met jou kan ook worden samengewerkt met jouw huisarts, bijvoorbeeld als medicatie jouw behandeling kan ondersteunen.

Naast de seksuologie hebben onze behandelaren veel ervaring met onder andere  EMDR en de cognitieve gedragstherapie. Een behandeling bestaat vaak uit ongeveer 5 tot 12 behandelsessies. 

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandelingen er voor jouw mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.