Volwassenen

JIJ Genderzorg biedt voor volwassenen diagnostiek- en behandeltrajecten vanuit Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Eerder werd dat de Basis GGZ of de Specialistische GGZ genoemd. 

Samen met jou stelt onze behandelaar tijdens het intakegesprek een plan op waarin de inhoud van jouw behandeling wordt vastgelegd. Voor veel mensen is het belangrijk om duidelijkheid te hebben over de diagnose Genderdysforie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het verkennen van jouw genderidentiteit of het verkennen van jouw wensen en grenzen ten aanzien van geslachtsbevestigende medische behandelingen. Die informatie leggen we voor jou vast in een behandeldossier. 

Als jij er aan toe bent, kun je in overleg met onze behandelaren door de betrokken psychiater van JIJ Genderzorg worden verwezen naar een van de organisaties voor medische zorg waar wij mee samenwerken. Op deze manier hoef je niet opnieuw op een lange wachtlijst te staan, maar kun je daar binnen enkele weken terecht. Met jouw toestemming werken de behandelaren samen aan de beste zorg voor jou. 

Vergoeding

Met een verwijsbrief voor GGZ van jouw huisarts wordt een diagnostiek- en behandeltraject bij JIJ Genderzorg vergoed door de zorgverzekering. Na een verwijzing van de specialist (de psychiater) wordt ook medische vervolgzorg vaak vergoed. Je bent zelf verantwoordelijk om bij de zorgverzekeraar te controleren of jouw behandeling inderdaad wordt vergoed. 

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandelingen er voor het gezin of voor jouw kind mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.