Skip to content
Home > Behandeling > Behandeling Volwassenen

Behandeling Volwassenen

Behandeling GGZ voor volwassenen wordt bij ons aangeboden vanuit JIJ Psychologen BV. Wij bieden vanuit JIJ Psychologen behandeling aan volwassenen met enkelvoudige problematiek, zoals stemmingsproblemen, adhd, autisme spectrum stoornis, angstklachten en problemen in de emotieregulatie.

Voor wie?

De behandelingen zijn gericht op uiteenlopende problemen. Onze behandelaren ondersteunen en behandelen bijvoorbeeld bij depressie, stress, burn-out, angsten, paniek, onzekerheid en traumatische ervaringen. Wanneer je merkt dat je niet lekker in je vel zit en last hebt van psychische klachten, is een gerichte psychologische behandeling gewenst. Vaak zijn klachten in een kortdurende behandeling van enkele behandelsessies te verminderen, soms is een intensieve en langdurige behandeling nodig.

Tarieven & Vergoedingen

Behandeling voor volwassenen wordt bij ons nog niet volledig vergoed door de zorgverzekering. Wij hanteren de landelijke tarieven zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Vanuit de zorgverzekering wordt een groot deel van deze tarieven vergoed, vaak tussen de 75 en 85%. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar over de vergoeding die je ontvangt. Om voor (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, dien je in het bezit te zijn van een verwijsbrief van de huisarts.

Wij verwachten vanaf januari 2020 contracten te hebben met de grote verzekeraars, zoals CZ en VGZ groep.

Bij de start van de behandeling wordt tijdens de eerste sessie, het intakegesprek**,  een inschatting gemaakt welk traject bij jouw zorgvraag past. Dit is afhankelijk van de mate van ernst, complexiteit en het risico van de problematiek. De behandeling kan bestaan uit gesprekken, telefonische contacten, e-mailcontacten, diagnostiek, verslaglegging en overleg met de verwijzer indien nodig.  Alle tijd (in minuten) die wordt besteed aan de behandeling, wordt opgeteld. Hieronder vallen zowel de directe als de indirecte tijd.  In overleg met jou kan gedurende de behandeling worden gekozen voor een zwaarder of lichter traject als de behandeling toch minder of juist meer tijd vraagt.  Na afsluiting van de behandeling ontvang je de factuur voor de gehele behandeling.  Deze factuur kun je vervolgens declareren bij de zorgverzekeraar.

** een intakegesprek bestaat uit 60 minuten directe en 30 minuten indirecte tijd

JIJ Psychologen BV heeft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut  en is ingeschreven bij de KvK onder nummer 75340496.

Scroll To Top