JIJ Psychologen | GGZ Volwassenen

Jobcoaching

Wanneer in te zetten?

 1. als een werknemer gerichte ondersteuning kan gebruiken om (weer) goed te functioneren
 2. als een werknemer door psychische klachten gehinderd wordt in zijn of haar werkplezier of als er sprake is van disfunctioneren;
 3. als een werknemer een re-integratietraject doorloopt, waarbij moet worden voldaan aan de Wet verbetering poortwachter.

Het resultaat

Voor de werknemer:

 1. het zelfvertrouwen wordt groter;
 2. de communicatie verloopt soepeler, omdat je inzicht krijgt in de samenhang tussen jouw gedachten, gevoel en gedrag en je deze onder woorden leert brengen;
 3. het re-integratietraject verloopt soepeler en versnelt daardoor;
 4. je werkplezier wordt groter.

 

Voor de werkgever:

 1. het re-integratietraject van de medewerker verloopt makkelijker;
 2. ziekteverzuim en verlooppercentage nemen af;
 3. er ontstaat een vergroot inzicht in de functiemogelijkheden van de medewerker;
 4. er wordt optimaal voldaan aan de eisen vanuit de Wet verbetering poortwachter waarop het UWV beoordeelt.

Werkwijze

Onze jobcoaching wordt aangeboden vanuit een basis van cognitieve gedragstherapie. Deze begrijpelijke therapievorm blijkt niet alleen zeer efficiënt in de behandeling van een groot aantal psychische klachten, maar is ook bijzonder geschikt voor het effectief behalen van werkgerelateerde doelen. In de eerste fase van de jobcoaching worden de doelen verhelderd. Vervolgens wordt gericht gewerkt aan het behalen van jouw doelen. Vaak ontstaat hierbij een combinatie van persoonlijke doelen en werkgerelateerde doelen die elkaar in de uitvoering versterken.

BuroJIJ werkt niet met standaard pakketten. Wij bieden jou altijd een pakket-op-maat. Vaak bestaat een traject van jobcoaching uit zes tot twaalf individuele sessies van één uur.

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandelingen er voor jouw mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.