Diagnostiek

De behandelaren van BuroJIJ zijn gespecialiseerd in de handelingsgerichte diagnostiek. Onze onderzoeken zijn niet alleen gericht op een diagnose, maar vooral op wat er nodig is om bestaande klachten te verminderen of weg te verhelpen. Bovendien vinden wij het belangrijk om niet alleen te kijken naar kind-eigen problematiek, maar onderzoeken wij ook de invloed van de omgeving op de klachten van het kind.

Algemene informatie

Psychologisch of orthopedagogisch onderzoek kan worden aangevraagd in verschillende omstandigheden. Bijvoorbeeld bij aanhoudende leerproblemen en bij vragen en twijfels over de ontwikkeling van je kind. Of als je vragen hebt of er mogelijk sprake is van ADHD, autisme of depressie. Naast die bekende stoornissen, doen wij vooral ook onderzoek naar wat minder bekende ontwikkelingen, zoals de gehechtheidsontwikkeling en de persoonlijkheidsontwikkeling. Informatie over die ontwikkeling kan belangrijk zijn voor de behandeling die wordt ingezet.

Een dergelijk onderzoek kan worden gestart op initiatief van ouders of na advies vanuit school, de jeugdarts of andere betrokkenen. Afhankelijk van de hulpvraag wordt in overleg met betrokkenen gekozen voor het daarbij best passende traject.

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandelingen er voor het gezin of voor jouw kind mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.