JIJ Kind & Jeugd | Psychologen & Orthopedagogen

EMDR

EMDR is een populaire en gewaardeerde behandelvorm. Een EMDR-behandeling kan helpen om een nare herinnering aan een gebeurtenis in het verleden te verwerken. Of om de nare invloed van aanhoudende negatieve gebeurtenissen, zoals langdurige mishandeling, in een intensief behandeltraject te verwerken. Door de EMDR-behandeling ervaar je meer rust in het hier en nu. De EMDR-therapeuten van JIJ Kind & Jeugd bieden individuele EMDR-behandeling aan kinderen en jongeren én zijn gespecialiseerd in het aanbieden van gezinsgerichte EMDR.

Werkwijze

Samen met jou bespreekt de behandelaar of een EMDR-behandeling past bij jouw hulpvraag en klachten. Wanneer dat zo is, wordt een behandelplan opgesteld waarin je leest wat de geschatte behandelduur is en hoe de behandeling eruit ziet. De behandelaar start vervolgens met het geven van uitgebreide informatie over de behandeling, zodat je goed op de hoogte bent van de inhoud en werkwijze van de behandeling.

Een EMDR-behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Vaak kom je binnen een week terug bij de behandelaar voor de vervolgbehandeling. Meestal zijn twee tot zes behandelsessies EMDR voldoende voor een enkelvoudig psychotrauma. Dat is een nare gebeurtenis die zich eenmaal heeft voorgedaan, zoals bijvoorbeeld eenmalig geweld bij een overal waarvan je getuige was. Een aantal weken na de laatste sessie kom je nog eens terug bij de behandelaar om de resultaten te bespreken. Wanneer dat nodig is kan op dat moment nog een aanvullende EMDR-behandeling worden aangeboden.

Meer informatie

EMDR-therapie is vaak een onderdeel van de behandeling. Soms is alleen de inzet van EMDR voldoende. Wil je overwegen of EMDR een passende behandeling is voor jouw zoon of dochter voor jouw gezin? Je kunt contact opnemen met onze behandelcoördinator: 088 4 700 200.