JIJ Kind & Jeugd | Psychologen & Orthopedagogen

CGT

De behandelaren van BuroJIJ zijn gespecialiseerd in de Cognitieve Gedragstherapie voor kinderen en jongeren. Het voordeel van Cognitieve Gedragstherapie is dat een korte, gerichte behandeling vaak al voldoende is om je gedeeltelijk of helemaal van de klachten af te helpen.

Voor wie?

De Cognitieve Gedragstherapie is een effectieve behandelvorm voor uiteenlopende klachten. Je kunt hierbij denken aan de volgende klachten:

  • Angst: Wanneer je last hebt van specifieke angsten voor bijvoorbeeld honden, vliegen in een vliegtuig of bang bent in sociaal contact met anderen;
  • Depressieve gevoelens: Wanneer je last hebt van stemmingsproblemen, waardoor je niet meer goed toekomt aan de dingen waar je voorheen zo van kon genieten en je overwegend negatieve gevoelens ervaart;
  • Psychosomatische klachten; Wanneer je erg vermoeid bent of als de spanning te veel oploopt, terwijl er geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden.
  • Obsessies: Wanneer je de neiging hebt om bepaalde handelingen steeds opnieuw te herhalen en je merkt dat je hier zelf niet meer goed mee kunt stoppen. Of wanneer je bepaalde gedachten hebt die steeds weer opnieuw opkomen, zonder dat je daar invloed op lijkt te hebben.


Een Cognitief Gedragstherapeutische behandeling bestaat meestal uit ongeveer vier tot twaalf behandelsessies. Je gaat tijdens de behandelsessies en in de tussenliggende weken op zoek naar de samenhang tussen gedachten, gevoel en gedrag. Wanneer je dat doorhebt ben je in staat om met hulp van je behandelaar je gedrag te veranderen om jouw doelen te behalen.

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandelingen er voor het gezin of voor jouw kind mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.