Behandeling

JIJ Kind & Jeugd is gespecialiseerd in de psychologische behandeling van kinderen, jongeren en hun gezin. Wij werken daarbij vanuit een systemische aanpak. Dat betekent dat we ons vrijwel nooit alleen maar richten op het kind of de jongere, maar dat wij de ouders en andere gezinsleden, waar nodig, bij de behandeling betrekken. JIJ staat centraal, samen met je netwerk.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek maakt de behandelaar kennis met het kind, de jongere en de ouder(s). Na deze intake stelt de behandelaar voor om direct te behandelen of om eerst uitgebreidere diagnostiek te verrichten. Wanneer gekozen wordt voor behandeling, worden altijd een aantal behandelmogelijkheden aan je voorgelegd. Wij vinden het daarbij belangrijk dat er actief meegedacht wordt over de mogelijke behandelvormen. Onze behandelaren bieden bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, EMDR of oplossingsgerichte therapie aan.  

Wij nemen dus graag de tijd om samen te kijken welke behandelvorm het beste bij je past. Gedurende de behandeling integreren we de nieuwe kennis of vaardigheden samen met jou in het dagelijks leven. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de gewenste verandering ook echt toegepast kan worden in het leven van het kind, de jongere of het hele gezin.

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandelingen er voor het gezin of voor jouw kind mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.