Home > Informatie > Nascholing

Nascholing

Begin 2018 startten wij met het aanbieden van interessante nascholingen voor professionals in jeugdhulp, jeugd-GGZ en onderwijs. Op de website www.jijscholing.nl vind je alle uitgebreide informatie over de scholingen die we bieden. 

Hieronder lees je een korte introductie van een van onze scholingen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website www.jijscholing.nl voor meer interessante informatie over de scholingen die we bieden. Wil je graag meer informatie? Dat kan! Je kunt ons bellen op 0416-700219

WISC-V-training

Inhoud

Om intelligentie van kinderen en jongeren in kaart te brengen wordt sinds 2005 door de meeste psychologen en orthopedagogen gebruik gemaakt van de WISC-III. Veel leerkrachten en jeugdzorgwerkers zijn inmiddels uitgebreid bekend met de WISC-III. Je hebt vast al vaak gehoord van de zogenoemde discrepantie tussen de verbale en performale vaardigheden en de factorscores verwerkingssnelheid, verbaal begrip en perceptuele organisatie.

Er staat ons de komende tijd een grote verandering te wachten op het gebied van intelligentieonderzoek. Eind december 2017 is de WISC-V uitgegeven in Nederland. In plaats van verbale en performale intelligentie wordt voortaan gesproken van enkele indexen, zoals Fluid Redeneren en Visueel Ruimtelijk Inzicht. Daarnaast is de inhoud, die bij de WISC-III sterk verouderd is, geheel vernieuwd. Op deze manier kan een vollediger en meer betrouwbaar beeld worden verkregen van de algehele cognitieve capaciteiten van een jeugdige.

Tijdens deze training vertellen wij wat de verschillende indexen uit de WISC-V betekenen, hoe je de WISC-V onderzoeksresultaten leest en welke indicaties dit geeft voor het functioneren van de jeugdige in het dagelijks leven. De training duurt twee uur, waarbij naast inhoudelijke kennisoverdracht tijd is om geleerde kennis over de nieuwe intelligentietest direct toe te passen in de praktijk.

Praktische informatie

Kosten: 45 euro per deelnemer
Locatie: BuroJIJ, Loon op Zand (nabij Tilburg en Waalwijk)
Incompany: mogelijk, in overleg en vanaf acht deelnemers
Data: bekijk de website www.jijscholing.nl voor actuele data

Accreditatie: SKJ-Jeugdzorgwerkers 3,25 punten

Hoe je aan kunt melden lees je op de website www.jijscholing.nl