Home > Behandeling > Seks en Gezond

Seks en Gezond

Voor wie?

Onze consulent Seksuele Gezondheid kan onder andere helpen met vragen en problemen op het gebied van:

  • Gezonde en ongezonde seksualiteit in verschillende levensfasen;
  • Specifieke seksuele problemen bij mannen zoals erectieproblemen, vroegtijdige zaadlozing, het moeilijk of niet kunnen klaarkomen en geen of weinig zin in seks;
  • Specifieke seksuele problemen bij vrouwen zoals pijn bij het vrijen, verkrampingen tijdens het vrijen en geen of weinig zin in seks;
  • Ziekte of lichamelijke handicap met seksuologische co-morbiditeit;
  • Psychiatrische/psychologische problemen en seksuele co-morbiditeit;
  • Verstandelijke beperkingen en seksualiteit;
  • Vragen, onzekerheden en advies rondom seksuele geaardheid, gender-identiteit (bijvoorbeeld transgender) en andere onderwerpen.

Mogelijkheden

De consulent biedt kortdurende begeleidings- en behandeltrajecten bij bovengenoemde vragen en probleemgebieden, met name in de vorm van educatie en adviezen. Onze consulent wordt ingezet wanneer de consultatie van de huisarts op dit specifiek gebied niet meer voldoende of toereikend is en de stap naar een gespecialiseerde seksuoloog nog te groot is. Vanuit de toegangsteams bij de gemeentes kan de consulent seksuele gezondheid preventief of als eerste stap worden ingezet binnen een licht tot midden-zorarrangement. Toename of verergering van klachten kunnen met de juiste indicatiestelling worden voorkomen.

Wanneer onze consulent constateert dat er sprake is van onderliggende psychiatrische problematiek, kan worden samengewerkt met de behandelaren binnen het team van BuroJIJ of een geregistreerde seksuoloog NVVS. Onze consulent heeft altijd korte lijnen met andere professionals zoals de huisarts, seksuologen en specialisten in het ziekenhuis.

Tarieven & Vergoedingen

Het spreekuur en consulten bij de consulent seksuele gezondheid worden voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoed indien je in het bezit bent van een verwijzing van de (huis)arts of een beschikking van de gemeente. Daarnaast bestaan er voor zowel kinderen als volwassenen mogelijkheden voor vergoeding vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden.