Home > Behandeling > Seks en Gezond

Seks en Gezond

SeksenGezond

Onze collega Bram Peters volgde de opleiding tot consulent Seksuele Gezondheid, aangesloten bij de Nederlandse wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS). De consulent seksuele gezondheid is een praktijkgerichte variant de bekendere seksuoloog en helpt bijvoorbeeld bij specifieke seksuele problemen bij mannen en vrouwen, zoals erectieproblemen, vroegtijdige zaadlozing, het moeilijk of niet kunnen klaarkome, pijn bij het vrijen, verkrampingen tijdens het vrijen en geen of weinig zin in seks. 

Mogelijkheden

Bij BuroJIJ

De consulent biedt kortdurende begeleidings- en behandeltrajecten bij uiteenlopende vragen en probleemgebieden, met name in de vorm van educatie en adviezen. Onze consulent wordt ingezet wanneer de consultatie van de huisarts op dit specifiek gebied niet meer voldoende of toereikend is en de stap naar een gespecialiseerde seksuoloog nog te groot is. Vanuit de toegangsteams bij de gemeentes kan de consulent seksuele gezondheid preventief of als eerste stap worden ingezet binnen een licht tot midden-zorarrangement. Toename of verergering van klachten kunnen met de juiste indicatiestelling worden voorkomen.

Wanneer onze consulent constateert dat er sprake is van onderliggende psychiatrische problematiek, kan worden samengewerkt met de behandelaren binnen het team van BuroJIJ of een geregistreerde seksuoloog NVVS. Onze consulent heeft altijd korte lijnen met andere professionals zoals de huisarts, seksuologen en specialisten in het ziekenhuis.

Bij Seksengezond

Voor de specifieke doelgroep van #gayboys tussen de 16 en 40 jaar oud werkt SeksenGezond vanuit een nieuw initiatief SeksenGezond. Op de eigen website vind je alle informatie en kun je eenvouding meer informatie opvragen of aanmelden.

Tarieven & Vergoedingen

Behandeling bij onze consulent seksuele gezondheid voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoed indien je in het bezit bent van een verwijzing van de (huis)arts of een beschikking van de gemeente. Dat komt omdat onze consulent tevens therapeut is en zijn behandelingen altijd vanuit een therapeutische grondslag (jeugdhulp & jeugd-GGZ) inzet.

Daarnaast bestaan er voor zowel kinderen als volwassenen mogelijkheden voor vergoeding vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden.