Pas-see Fotografie - BuroJIJ - opening 29 januari 2020 - lr-49

“Als iets niet lukt, heb je niet gefaald, maar geleerd. Dat heb ik van mijn begeleider geleerd.”

Brenda
12 jaar oud

Home > Behandeling > Leesproblemen / dyslexie

Leesproblemen / dyslexie

Wanneer er sprake is van dyslexie of leesproblemen bij uw zoon of dochter is de juiste behandeling of begeleiding gewenst. BuroJIJ helpt u om te kiezen voor de best passende vorm van begeleiden of behandeling voor uw kind.

Tijdens de intakefase worden de verschillende mogelijkheden voor begeleiding en/ of behandeling besproken. Dyslexie moet worden vast gesteld door onderzoek dat gedaan is door een orthopedagoog of psycholoog. Wij werken met gespecialiseerde orthopedagogen en er is altijd een hoofdbehandelaar Orthopedagoog-Generalist of gz-psycholoog bij onze behandelingen betrokken.

Dyslexieonderzoek

Wanneer er een vermoeden is van dyslexie, maar er nog geen dyslexieonderzoek is uitgevoerd, kunnen wij een uitgebreid dyslexieonderzoek uitvoeren. Een dyslexieonderzoek geeft veel informatie over de mate van de leesproblemen en de ondersteunings- en begeleidingsbehoeften van het kind of de jongere.

Begeleiding en/ of behandeling

Als duidelijk is of er sprake is van dyslexie of leesproblemen, bestaan er verschillende vormen van begeleiding of behandeling. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je in een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt een e-mail sturen voor meer informatie (jessica@burojij.nl) of u kunt ons bellen, 0416 700 219.