Home > Behandeling > Behandeling Jeugd & Gezin

Behandeling Jeugd & Gezin

BuroJIJ is gespecialiseerd in de behandelingen van kinderen, jongeren en hun gezin. Wij werken daarbij vanuit een systemische aanpak. Dat betekent dat we ons vrijwel nooit alleen maar richten op het kind of de jongere, maar dat wij de ouders en andere gezinsleden waar nodig bij de behandeling betrekken. JIJ staat centraal, samen met je netwerk.

Voor wie?

De behandelingen van BuroJIJ zijn gericht op uiteenlopende problemen. Onze orthopedagogen en psychologen werken bijvoorbeeld met kinderen en jongeren met concentratie- en aandachtsproblemen, soms passend bij ADHD, jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum ASS, maar ook met kinderen en jongeren met stemmingsproblemen, paniekklachten, angst- en traumaklachten. Wanneer je merkt dat je zoon of dochter niet lekker in zijn vel zit en last heeft van psychische klachten, is een gerichte orthopedagogische of psychologische behandeling gewenst. Vaak zijn klachten in een kortdurende behandeling van enkele behandelsessies te verminderen, soms is een intensieve en langdurige behandeling nodig.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek maakt de behandelaar kennis met het kind, de jongere en de ouder(s). Na deze intake stelt de behandelaar voor om direct te behandelen of om eerst uitgebreidere diagnostiek te verrichten. Wanneer gekozen wordt voor behandeling, worden altijd een aantal behandelmogelijkheden aan je voorgelegd. Wij vinden het belangrijk dat je actief meedenkt over de mogelijke behandelvormen. Onze behandelaren bieden bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. We nemen graag de tijd om samen te kijken welke behandelvorm het beste bij je past. Gedurende de behandeling integreren we de nieuwe kennis of vaardigheden samen met jou in het dagelijks leven. Zo zorgen we er samen voor dat de gewenste verandering ook echt toegepast kunnen worden in het leven van het kind, de jongere of het hele gezin.

Vragen of advies

Heb je vragen of wil je advies over welke behandeling er voor het gezin of je kind mogelijk zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen (0416 700 219) of een e-mail sturen naar onze zorgcooördinatoren (zc@burojij.nl).