Home > Behandeling > Braingame Brian

Braingame Brian

Wanneer er sprake is van ADHD bij je zoon of dochter wordt er in veel gevallen al snel gedacht aan medicatie. Dit is echter niet altijd nodig. Braingame Brian is een alternatieve behandeling voor kinderen met ADHD (-kenmerken). De training richt zich op het trainen van het werkgeheugen en het vermindert ADHD-gedrag. Hoe wij dat weten? Dat heeft voldoende onderzoek aangetoond!

Wat is het?

Braingame Brian is een training op de computer van een aantal cognitieve vaardigheden, zoals de impulscontrole (inhibitie), flexibiliteit (mentaal schakelen) en het werkgeheugen. De training is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en vindt plaats in de thuissituatie op de computer. Er is sprake van een uitdagende spelwereld gericht op het trainen van de cognitieve vaardigheden. In de spelwereld is Brian de hoofdpersoon. Hij is uitvinder en is net verhuisd. Familieleden en vrienden hebben problemen waarvoor Brian steeds weer een oplossing bedenkt. Hij maakt steeds meer vrienden en wordt steeds beter in de trainingstaken. Door de spelwereld die om de trainingstaken heen is gebouwd worden kinderen uitgedaagd de trainingstaken uit te voeren en worden ze beloond voor hun trainingsarbeid.

Resultaten

Braingame Brian blijkt het meest effectief voor het vergroten van het werkgeheugen. De behandeling met Braingame Brian blijkt zowel positief bij kinderen die al medicatie hebben om ADHD-gedrag te verminderen als bij kinderen die geen medicatie gebruiken. De behandeling vermindert ADHD-gedrag op de korte en lange termijn na de training. Bovendien is Braingame Brian de enige training waarbij het werkgeheugen, de inhibitie en de flexibiliteit tegelijkertijd kunnen worden getraind.

De training

De training Braingame Brian bestaat uit een startgesprek met de behandelaar van BuroJIJ, een softwarelicentie om thuis 25 sessies uit te voeren, drie sessies met de behandelaar en een evaluatiegesprek.
Tijdens het startgesprek wordt de software gedownload en volledig voor u klaar gezet. U kunt de software van Braingame Brian alleen aanschaffen via een gecertificeerde trainer. Na het startgesprek wordt gestart met 25 speelsessies van ongeveer 40 minuten. Deze sessies worden in ongeveer zes weken uitgevoerd. Iedere twee weken wordt een individuele bijeenkomst met de trainer gepland, waarin uw kind gevolgd wordt en gemotiveerd en aangestuurd wordt om maximale resultaten te behalen. Ongeveer twee weken na het afronden van de training wordt het evaluatiegesprek gevoerd.

Kosten

De volledige training van Braingame Brian kost 550 euro. Hierin zijn naast de bijeenkomsten met de trainer ook de licentiekosten van het programma opgenomen. Om de effectiviteit van de behandeling te vergroten en de kwaliteit te waarborgen is Braingame Brian alleen via een gecertificeerde praktijk te verkrijgen. BuroJIJ is sinds het najaar 2014 gecertificeerde Braingame Brian-behandelaar.

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor de training of wilt u meer informatie? U kunt ons bellen (06 835 90 433) of een e-mail sturen naar Willem (willem@burojij.nl). Wij geven u graag een antwoord op uw vragen!