Home > Gezinsbehandeling

Gezinsbehandeling

De ontwikkeling van een kind of een jongere verloopt vaak vanzelf en zonder grote problemen. Maar soms heb je als ouder vragen over de ontwikkeling van je kind. Wanneer een kind vast lijkt te lopen of niet lekker in zijn vel zit denkt BuroJIJ graag mee. In veel gevallen sluit JIJ-begeleiding aan bij de hulpvraag van het kind, de jongere en het hele gezin.

JIJ-gezinsbehandeling

De JIJ-gezinsbehandelaar denkt mee met het gezin en geeft, indien nodig, pedagogische ondersteuning en advies. Ook werken wij met het kind of de jongere om bijvoorbeeld sociale situaties beter te begrijpen of om meer grip te krijgen op alledaagse taken en bezigheden.

Binnen onze behandelingstrajecten werken wij met alle gezinsleden, waarbij de eigen draagkracht van het gezin steeds centraal staat. Wij geloven er in dat een kind of jongere, hoe jong dan ook, al zelf sturing kan geven aan een eigen leerproces. Door intensief samen te werken met school, jeugdarts, huisarts of andere betrokken organisaties wordt de behandeling steeds zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Vragen

Als je vragen hebt over de ontwikkeling of opvoeding van jouw kind of als je vrijblijvend meer wilt weten over wat BuroJIJ voor je kan betekenen, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee! Je kunt ons bereiken door te mailen naar onze behandelcoördinatoren, administratie@burojij.nl of door te bellen (0416 700219).