BuroJIJ | Informatie

Aanmelden BuroJIJ

Hier kun je je aanmelden voor zorg vanuit BuroJIJ. Denk je er aan om de benodigde documenten te uploaden? Verstuur je deze documenten liever per post of breng je ze liever langs? Dat is geen probleem.

Hieronder kun je aanmelden bij BuroJIJ. Download hieronder de benodigde documenten, vul deze in en verstuur deze via de beveiligde verbinding hieronder.

Lukt het niet om alle documenten te downloaden, in te vullen of te versturen? Je kunt ook een gewone e-mail sturen met jouw verzoek om aan te melden. Onze collega’s nemen dan contact met je op om de aanmelding verder te regelen. Verstuur je deze documenten liever per post of breng je ze liever langs? Dat is ook geen probleem. Onze adresgegevens staan bij contact op deze website.

Wat is er nodig om aan te melden?

Kind & Jeugd

Altijd:

  1. Een ingevuld aanmeldformulier
  2. Een ingevuld en ondertekende toestemmingsverklaringIndien van toepassing:

  1. Verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts
  2. Verslaglegging van eerder onderzoek of behandeling
  3. Verslaglegging vanuit school

Volwassenen

Altijd:

  1. Een ingevuld aanmeldformulier
  2. Een ingevuld en ondertekende toestemmingsverklaring

 

Indien van toepassing:

  1. Verwijsbrief van de huisarts
  2. Verslaglegging van eerder onderzoek of behandeling

Wachttijden

Kind & Jeugd

Je wordt binnen twee tot twintig weken na aanmelding uitgenodigd voor een intakegesprek. Die wisselende wachttijd heeft te maken met de aanmeldreden, de beschikbaarheid en de expertise van onze behandelaren. Na het intakegesprek wordt de financiering voor zorg aangevraagd bij de gemeente. De verwerkingstijd bij de gemeente is 2 dagen tot 4 weken. Er is geen wachttijd meer na ontvangst van de bevestiging van financiering. De diagnostiek of behandeling start aansluitend op de ontvangst van die bevestiging.

Volwassenen

De wachtlijst van aanmelding tot intake is maximaal vier weken. Deze wachtlijst informatie is voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2021 en wordt direct bijgewerkt als deze informatie niet meer actueel is. Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kunt je contact opnemen met de zorgverzekeraar om te vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen. Dat wordt de treeknormen genoemd.